توسعه و برنامه نویسی
پشت تمامی اپلیکیشنها و نرمافزارهایی که در موبایل یا دسکتاپتان از آنها استفاده میکنید و تمامی وبسایتهایی که روزانه به آنها سر میزنید یک یا چند برنامه نویس یا توسعه دهنده نشسته است. بدون حضور برنامه نویسان دنیای دیجیتالی که هر روز ساعتهای خود را برای سرگرمی یا کار یا خرید پر میکنیم وجود نداشت.
برنامه نویسان و توسعهدهندگان کسانی هستند که میتوانند ایدههای جذاب شما را برای ساخت یک اپلیکیشن کاربردی یا ساخت یک پلتفرم اجتماعی جالب به واقعیت تبدیل کنند. توسعهدهندگی در سالهای اخیر به یکی از پرتقاضاترین شغلهای دنیا تبدیل شده و این امر اصلاً جای تعجب ندارد. پیدا کردن یک توسعه دهنده یا برنامه نویس خلاق، خوشذوق و با تجربه به هیچ وجه ساده نیست. اما اینجا جاییست که میتوانید پروژههای کدنویسی و توسعۀ خود را به متخصصین مجرب ما سپرده و رویاهایی که برای توسعۀ کسب و کار خود دارید را به واقعیت تبدیل کنید.
یک توسعهدهندۀ نرمافزار چه کسی است؟
یک توسعه دهنده فردی است که اپلیکیشن و نرمافزار میسازد. او کدهای منبع نرمافزارها و اپلیکیشنها را مینویسد، رفع اشکال یا اصطلاحاً دیباگ میکند و محصول نهایی را در دست کاربران قرار میدهد. هر توسعه دهنده یا برنامه نویس به حداقل یک زبان برنامه نویسی مهارت کامل دارد و در هنر ساختاردهی و توسعۀ کدهای نرمافزاری برای خلق یک نرمافزار جدید تبحر دارد.
با توجه به نقش شغلیای که در تیم خود دارد و همچنین نرمافزاری که در حال توسعۀ آن است، او میتواند یک توسعهدهندۀ وب، اپلیکیشن، موبایل یا… باشد. در واقع اولین و مهمترین مسئولیت توسعه دهنده نوشتن کدهاست. ممکن است در کنار اینها خدمات دیگری مثل طراحی نرمافزار یا وب، مستندسازی نرمافزار و دیگر موارد این چنینی به مشتری خود ارائه دهد. شاید برای شما هم این سؤال پیش آمده باشد که توسعه دهنده و برنامه نویس چه فرقی دارند؟
تفاوت کار توسعه دهنده و برنامه نویس
توسعهدهندگان معمولاً مسئولیتهای بیشتری در تیم خود دارند. در واقع میتوانیم بگوییم که پایهایترین تفاوت توسعه دهنده و برنامه نویس در حجم کاری آنها است. توسعه دهنده معمولاً بیشتر از برنامه نویسان درگیر مسائل مربوط به پروژه هستند و درک بهتری از فرایندهای آن دارند. درمقابل برنامه نویسان بیشتر مشغول به کدنویسی هستند. به همین دلیل است که به برنامه نویسان مهندس یا کدنویس هم گفته میشود.
کار یک برنامه نویس چیست؟
وظیفۀ برنامه نویس نوشتن کدها، تست کردن و درست کردن باگهاست. برنامه نویس طرح یک نرمافزار را به ساختاری تبدیل میکند که کامپیوتر بتواند آن را بخواند. این ساختار از کدها تشکیل شده است که در یکی از چندین زبان برنامه نویسی موجود تشکیل شدهاند. معروفترین و پراستفادهترین زبانهای برنامه نویسی سی پلاس پلاس، جاوا، پی اچ پی، اوراکل و جاوا اسکریپت هستند. برنامه نویسان متخصص روی یکی از زبانها تمرکز میکنند. معمولاً آنها به صورت گروهی و تیمی، زیر نظر یک رهبر یا سوپروایزر کار میکنند
انواع برنامه نویسی کامپیوتر
برنامه نویسان اپلیکیشن: برنامههایی مخصوص برای اجرای وظایفی خاص مینویسند، برای مثال برنامۀ ردیابی موجودی انبار برای یک کارخانه. برنامه نویسان سیستم: برنامههایی که مربوط به محافظت و برقراری نرمافزار سیستم کامپیوتر است، مثل سیستمهای اجرایی و سیستمهای مدیریت پایگاه دادهها ، انواع دیگر برنامه نویسی شامل مهندسی ماشین یادگیری، برنامه نویسی بازی و توسعه دهندگان موبایل است.
کار یک توسعه دهنده چیست؟
مسئولیت اصلی توسعه دهنده نیز نوشتن کدهاست. هرچند که آنها خیلی بیشتر از این مسولیت را بر عهده دارند. برخی از وظایف جانبی یک توسعه دهنده شامل طراحی نرمافزار، توسعه، تحقیق، ثبت مشخصات و مستندسازی محصول، محافظت از فرایندها، پیادهسازیهای اصلی و تحلیل پروژه است. میتوانیم بگوییم که یک توسعه دهنده برنامه نویسی است که حجم بیشتری از مسئولیتها را بر عهده دارد.
یک توسعه دهندۀ خوب چه مهارتهایی را باید بلد باشد؟
زبانهای برنامه نویسی: زبانهای برنامهنویسی الگوریتمهای مختلفی هستند که میتوان با آنها یک نرمافزار ساخت. یک توسعه دهندۀ موفق باید حداقل در یکی از زبانهای برنامهنویسی که در بالا ذکر شد تخصص داشته باشد. برای مثال ممکن است یکی از زبانهای برنامهنویسی برای نوشتن بازیها و یکی دیگر برای نوشتن اپلیکیشنهای مخصوص موبایل مناسب باشد. دانش پایگاه داده: پایگاه داده یک سیستم الکترونیکی است که به افراد امکان دستهبندی و ساختاردهی به اطلاعات را میدهد. این اطلاعات در واقع همان بایگانی یک شرکت هستند. توسعه دهندگان نرمافزار باید بدانند چگونه یک داده را جستجو و اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کنند. علاوه بر این آنها میتوانند دادهها را در پایگاه طبقهبندی کنند از آنها نسخۀ پشتیبان تهیه کنند تا در مورد پیش آمدن حوادث غیرمترقبه از اطلاعات شرکت محاظت کنند.
ساختار و الگوریتم داده: ساختارهای داده در واقع روشهای سازمانی برای ذخیرۀ اطلاعات درون پایگاه داده است. توسعه دهندگان معمولاً با چندیدن ساختار و الگوریتم داده آشنا هستند. این دانش به آنها در انتخاب ساختار درست برای رسیدن به بهینهترین استراتژی کدنویسی کمک شایانی میکند. کنترل منبع: مدیریت کنترل منبع سیستمی است که به تیم توسعۀ نرمافزار کمک میکند تا بهرورسانیها و تغییرات پیاده شده روی کدها را ردیابی کنند.
فرایند آزمایش کدها: هر برنامۀ نرمافزاری پیش از رسیدن به دست شما فرایندهای آزمایشی بغرنجی را طی میکند. این فرایندها شامل استفاده از مجموعهای از ابزارهای دیجیتال است که تضمین میکنند که محصول عملکرد درستی دارد و نیازهایی که در هنگام طراحی مدنظر بوده را برآورده میکند. این آزمایشها شامل تست واحد، تست یکپارچگی و تست سیستم است.
دانش دیباگ: دیباگ روند پیدا کردن و حذف کردن خطاهای موجود در کد است. در صورت وجود باگ در کدها الگوریتم زبان برنامه نویسی نمیتواند کدها را بخواند و درنتیجه دستور اجرا نمیشود. برای دیباگ کردن برنامه نویس باید کدها را در یک نرمافزار تخصصی اجرا کند و با وقت فراوان به جستجوی خطاها بپردازد. اهمیت فرایند دیباگ در تکمیل یک پروژۀ نرمافزاری غیرقابل چشم پوشی است.
سخن آخر
توسعه دهندگی و برنامه نویسی کاری پرمسئولیت و جذاب است که روز به روز تقاضا برای آن بیشتر میشود. اگر شما هم برای توسعۀ کسب و کار خود جای خالی یک توسعهدهنده را احساس میکنید با ارسال یک درخواست همکاری خود را با توسعه دهندگان و برنامه نویسان تهران ادورتایز شروع کنید.